NJOFTIM

Nënshkrim i Memorandumit të Bashkëpunimit me Zyrën e Prokurorit Federal të Mbretërisë së Belgjikës

Me 30 Mars 2021, Arben Kraja (Drejtues i Prokurorisë së Posaçme) dhe Frederic Van Leeuw (Prokuror Federal i Belgjikës) nënshkruan online Memorandumin e Bashkëpunimit ndërmjet Prokurorisë së Posaçme kundër Korrupsionit dhe Krimit të Organizuar Shqipëri (SPAK) dhe Zyrës Federale të Prokurorisë të Mbretërisë së Belgjikës.

Objekti i këtij Memorandumi është bashkëpunimi ndërmjet dy institucioneve në fushën e luftës kundër krimit të organizuar, terrorizmit, korrupsionit dhe pastrimit të produkteve nga aktiviteti kriminal.

Zyra e Prokurorisë Federale të Mbretërisë së Belgjikës dhe autoritetet e prokurorisë shqiptare kanë marëdhënie shumë të mira bashkëpunimi duke filluar nga viti 2011 kur është nënshkruar Memorandumi i Bashkëpunimit me Prokurorinë e Përgjithshme Shqipëri. Gjatë 10 viteve të shkuara ka patur bashkëpunim të ngushtë dhe të suksesshëm ndërmjet dy vendeve.

Nisur nga situata aktuale, krijimi dhe fillimi i funksionimit të Prokurorisë së Posaçme (SPAK) u konsiderua si domosdoshmëri dhe vlerë e shtuar vendosja e bashkëpunimit ndërmjet dy institucioneve me synim realizimin e objektivave të tyre në të ardhmen.

Gjatë ceremonisë së nënshkrimit magjistratët e dy vendeve nënvizuan rëndësinë e besimit reciprok dhe vendosjen e objektivave të përbashkëta në fushën e luftës kundër krimit të organizuar, terrorizmit, korrupsionit dhe pastrimit të produkteve nga aktiviteti kriminal.

Njoftimet e Fundit

Njoftim për shtyp (Datë 09.12.2023)

Kreu Rreth nesh Misioni Veprimtaria Drejtuesi i SPAK Prokurorët Drejtori i BKH Struktura Prokuroria e Posaçme Byroja Kombëtare e Hetimit Legjislacion Kushtetuta Kodet Ligjet për...

Read More
Njoftim për shtyp (Datë 08.12.2023)

Kreu Rreth nesh Misioni Veprimtaria Drejtuesi i SPAK Prokurorët Drejtori i BKH Struktura Prokuroria e Posaçme Byroja Kombëtare e Hetimit Legjislacion Kushtetuta Kodet Ligjet për...

Read More
Njoftim për shtyp (Datë 06.12.2023)

Kreu Rreth nesh Misioni Veprimtaria Drejtuesi i SPAK Prokurorët Drejtori i BKH Struktura Prokuroria e Posaçme Byroja Kombëtare e Hetimit Legjislacion Kushtetuta Kodet Ligjet për...

Read More
Adresa
All Rights Reserved: Spak.gov.al